2307 Neo Hypotheken Press Header 1920x728 Preview

Voor wie is de Neo Hypotheek geschikt?

Een passende hypotheek voor de juiste klant

Neo Hypotheken klantgroepen

De doorstromer

Een doorstromer is iemand die al een koop woning in bezit heeft en gaat verhuizen naar een andere koopwoning. Hij of zij verkoopt dus een woning en koopt weer een woning. Vaak heeft de doorstromer al een bestaande hypotheek die ingelost moet worden of overwaarde die overbrugt moet worden. Ook kunnen er specifieke belastingzaken spelen rond wel- of niet aftrekbare rente. 

De starter

De starter heeft op het moment van hypotheekaanvraag geen eigen koopwoning in bezit en ook geen lopende hypotheek. Starters zijn vaak nieuw op de woningmarkt, zoals jonge mensen / gezinnen. Maar uiteraard kan een starter ook wel eerder een woning hebben gehad, deze hebben verkocht en daarna zijn gaan huren. Hoe het ook is, de nieuwe, huidige hypotheekregels zijn van toepassing, waardoor de complexiteit rondom de hypotheek vaak meevalt.

De oversluiter

De oversluiter is zoals de naam als zegt niet op zoek om een nieuwe woning te kopen maar om een bestaande hypotheek over te sluiten. De oversluiter wil graag de bestaande financiering waarmee hij / zij destijds een woning heeft aangekocht opnieuw afsluiten tegen betere voorwaarden. Dat gaat veelal over een betere rente maar ook dikwijls over betere voorwaarden. Ook bij de oversluiter kan het zijn dat de fiscale behandeling van de verschillende delen van de hypotheek afwijkt ten opzichte van elkaar.

Wanneer kan je zelfstandig online een hypotheek aanvragen?

2307 Neo Hypotheken Pr Visual 1920x728 Cropped

De execution only klant

Neo Hypotheken biedt ruime mogelijkheden om zelfstandig een hypotheek online af te sluiten. Zowel de eerder genoemde doorstromer, starter en oversluit-klant kan bij ons online terecht. Dit online hypotheekaanvraag-kanaal noemen wij 'execution only', wat aangeeft dat we alleen de hypotheekaanvraag voor je verzorgen en geen hypotheekadvies geven. Daarom is het belangrijk dat je als klant scherp krijgt wanneer een execution only aanvraag een optie is en wanneer het beter is om een ervaren en gecertificeerde hypotheekadviseur in de arm te nemen.

Wij hebben ter ondersteuning de volgende zaken van het execution only kanaal uitgesloten:

  • Ongelijke eigendomsverdelingen bij woningaankoop, dus niet 50-50 eigenaarschap

Wanneer bovenstaande beperkingen niet gelden kan je het execution only kanaal proberen, maar dan dien je wel nog een Kennis en Ervarings Toets (KET) te doen en met maximaal 2 fout succesvol af te ronden. Dit is verplicht vanuit wet- en regelgeving.

Neo Hypotheken bedient momenteel alleen klanten met een loondienstverband

Dat betekent dat wij helaas nog geen zelfstandigen bedienen. De reden hiervoor is dat wij graag gebruik maken van digitale gegevens die de verschillende overheidsinstanties reeds over jou verzameld heeft. Denk aan de belastingdienst, het UWV en MijnPensioenOverzicht. Met jouw toestemming kunnen we deze gegevens gebruiken voor onze hypotheekacceptatie. Voor zelfstandigen ontbreekt momenteel nog teveel van deze digitale gegevens.