Neo Hypotheken Zelf Hypotheek Afsluiten

Zelf hypotheek afsluiten

Bij Neo Hypotheken kun jij zelf de hypotheek afsluiten die jij nodig hebt. We zijn flexibel, transparant en werken helemaal digitaal. Geen gedoe met allerhande papieren dus! En je hoeft niet te betalen voor hypotheekadvies, dus dat scheelt je flink in de kosten.

Zelf hypotheek afsluiten in 6 stappen

Bij Neo hypotheken kun je zelf een hypotheek afsluiten, zonder adviseur. Execution only noemen wij dat. Ontdek hoe execution only werkt. Heb je tussendoor vragen? Geen probleem. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs staan altijd voor je klaar. Liever hypotheekadvies? Overstappen kan op ieder moment in het proces.

 

 1. Bereken je maximale hypotheek

  De maximale hoogte van je hypotheek is onder andere afhankelijk van je inkomen, je financiële verplichtingen – zoals een persoonlijke lening, studieschuld of telefoonabonnement – en het inkomen van je eventuele partner. Via onze online rekentools kun je alvast (globaal) berekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.

  Bereken maximale hypotheek
 2. Maak een gratis account aan

  Om je hypotheek online zelf aan te vragen dien je een gratis account bij Neo Hypotheken aan te maken.  Zo kun je makkelijk terugkeren om je aanvraag verder in te vullen en kun je eenvoudig je aanvraag versturen.

  Maak een account aan
 3. Doe de kennis- en ervaringstoets

  Voor execution only dien je vervolgens met succes een kennis- en ervaringstoets voor hypotheken af te ronden. Door de kennis- en ervaringstoets te maken, laat je zien dat je voldoende kennis hebt van hypotheken om zonder advies van een gecertificeerde hypotheekadviseur een hypotheek te kunnen aanvragen. Het is namelijk belangrijk dat je weet wat de voorwaarden, risico’s en gevolgen zijn van de keuzes die je maakt. Zie voor meer informatie en voorbeelden van de kennis- en ervaringtoets de volgende pagina: https://www.neohypotheken.nl/begrippenlijst/de-kennis-en-ervaring-toets 

 4. De hypotheekaanvraag

  Lever al je financiële gegevens aan via onze online tool. Om het je makkelijk te maken, kun je hierbij 'Data van de Bron' van Ockto gebruiken. Voeg ook de gegevens over jouw bestaande en/of aan te schaffen woning toe, en stuur de hypotheekaanvraag naar ons in. Binnen 4 uur na indienen van een hypotheekaanvraag ontvang je een ‘'rentebrief'. Hierin staat welk bedrag je gefinancierd kan krijgen en tegen welke rente.

 5. Extra documentatie aanleveren

  In de rentebrief staat ook welke aanvullende gegevens of documenten we nog van je nodig hebben. We vragen je bijvoorbeeld om het taxatierapport of desktoptaxatie bij ons in te dienen via het online portal. 

 6. Bindend hypotheekaanbod

  Wanneer je alle benodigde documenten voor het definitieve hypotheekaanbod voor 10 uur ‘s ochtends hebt aangeleverd, dan ontvang je dezelfde dag nog een bindend aanbod. Je vindt het bindende hypotheekaanbod  in onze portal. Natuurlijk sturen we je ook een mail. 

Execution only bij Neo Hypotheken

 • Je vraagt gemakkelijk en snel online een hypotheek aan en stelt deze zelf samen
 • Binnen enkele uren krijg je een rente aanbod
 • Wanneer je de aanvullende stukken na het rente aanbod hebt aangeleverd is er binnen 24 uur een definitief hypotheekaanbod
 • Je betaalt alleen voor een bindend hypotheekaanbod na ondertekening en je hiern alsnog die hypotheek niet bij Neo Hypotheken afsluit

 

Afsluitkosten: €500

 

Deel veilig en snel je online gegevens met Ockto

Neo Hypotheken streeft naar een volledig digitaal hypotheekproces om overbodige documenten te vermijden en je snel zekerheid van financiering te kunnen geven. Met behulp van de Ockto-data van de Bron app kun je op een gemakkelijke én veilige manier jouw persoonlijke gegevens uit de verschillende overheidsbronnen met ons delen. Uiteraard vragen we alleen gegevens die noodzakelijk zijn voor de hypotheekaanvraag. Niets meer en niets minder.

Neo Hypotheek Ockto

Zelf alvast aan de slag?

Droomwoning financieren

Bereken of je de woning kunt financieren

Heb je een droomwoning op het oog en wil je een bod doen? Bereken dan vooraf hoeveel je aan hypotheek nodig hebt om de woning te kunnen kopen. Binnen een minuut weet je of de woning voor jou betaalbaar is. 

Kan ik dit huis kopen?
Neohypotheken Actuele Hypotheekrente

Actuele hypotheekrente bekijken

Benieuwd naar onze actuele hypotheekrente? Een klein verschil in de hypotheekrente kan al veel schelen in je portemonnee! Vergelijk zelf de actuele hypotheekrentes per rentevaste periode en risicoklasse. 

Check de hypotheekrente
Neo Hypotheken Oversluitvoordeel Berekenen

Oversluitvoordeel berekenen

Wil je je huidige hypotheek omzetten naar een Neo hypotheek met gunstigere voorwaarden? Bereken alvast of het voordelig is om je huidige hypotheek bij ons over te sluiten.

Doe de oversluitcheck

Toch liever hulp van een adviseur?

Wil je toch liever hulp van een hypotheekadviseur inschakelen voor jouw hypotheekaanvraag? Geen probleem! Overstappen van tijdens de  hypotheekaanvraag vanuit Execution Only naar een adviestraject hypotheekadviseur kan altijd, op ieder moment in het proces.

Neo Hypotheken Hypotheekadviseur1

Zelf hypotheek afsluiten bij Neo Hypotheken

Vergoedingsvrij extra aflossen

Bij Neo Hypotheken kun je onbeperkt vervroegd aflossen, zonder dat je hiervoor een vergoeding hoeft te betalen. Je moet wel aantonen dat je met eigen middelen aflost.

Consumptief leningdeel

Onder bepaalde voorwaarden kun je een consumptief deel in je lening opnemen. Bijvoorbeeld om gordijnen, een bank of tapijt te financieren

Flexibel met rente

Door af te lossen, wordt het bedrag dat je ons verschuldigd bent steeds kleiner. Wij laten jouw risicoklasse meedalen met je resterende schuld, zodat je minder rente betaalt. 

Veelgestelde vragen

Als je online een hypotheek af gaat sluiten zonder gebruik te maken van Ockto data van de bron, heeft Neo Hypotheken onderstaande documenten nodig:

 • Kopie van een geldig paspoort of ID kaart
 • Loonstrook
 • Werkgeversverklaring
 • Jaaropgaven
 • Overzichten van het pensioeninkomen en de AOW uitkering
 • Aangifte inkomstenbelasting
 • Oorspronkelijke hoofdsom DUO lening
 • Aantonen eigen middelen tot en met €25.000 -indien de VIA afdoende saldo kan aantonen

Met het gebruik van de Ockto app hoef je bovenstaande documenten niet aan te leveren want wordt de informatie uit deze documenten opgehaald uit de diverse overheidsbronnen zoals de belastingdienst, UWV en DUO. 

Voordat definitief akkoord gegeven kan worden en een hypotheekaanbod kan worden uitgebracht, moeten er in de meeste situaties nog aanvullende documenten / informatie aangeleverd en beoordeeld worden die niet via data van de bron data te achterhalen zijn. 

 • Notaris gegevens waar de hypotheek gaat passeren
 • Arbeidsmarktscan in geval van Flexibel of tijdelijk dienstverband en onvoldoende inkomens informatie uit MijnUWV en Inkomensbepaling Loondienst
 • Een kopie van de door alle partijen getekende voorlopige koopcontract
 • Een kopie van de koop- / aannemingsovereenkomst.
 • Een gevalideerd taxatierapport voor financiering van >90% van de woning of een desktoptaxatie <=90% van de marktwaarde, dat op de datum van het hypotheekaanbod niet ouder is dan 6 maanden. 
 • Een gespecificeerde verbouwingsspecificatie bij bouw in eigen beheer
 • Een taxatierapport op basis van bestek en tekeningen in geval van bouw in eigen beheer of niet projectmatige bouw
 • Een definitieve omgevingsvergunning moet uiterlijk bij de notaris overlegd worden bij passeren

Net zoals hypotheekbemiddeling van een financieel adviseur geld kost, rekenen ook wij een bedrag voor een online hypotheekaanvraag. Dit betreft €500 aan afsluitkosten. Zie voor meer informatie ook onze Vergelijkingskaart

Ja, dat kan. Alle kosten die je maakt voor het afsluiten van de hypotheek zijn aftrekbaar in de belastingaangifte. Dit geldt voor de kosten voor hypotheekadvies, maar ook voor de afsluitkosten van een execution only hypotheek.  

Bij Neo Hypotheken gelden de volgende voorwaarden:

 • Je moet minstens 18 jaar oud zijn
 • Je werkt in loondienst. Dat mag op basis van een vast, tijdelijk of flexcontract zijn
  • Ben je zelfstandige, dan kun je helaas nog geen hypotheek bij ons aanvragen. Wij werken er hard aan om dit in de toekomst wel mogelijk te maken
  • In het geval van een flex- of tijdelijke contract dient er dit tenminste nog 1 maand te lopen op het moment van het uitbrengen van het hypotheekaanbod
 • Je hebt een Europese nationaliteit of die van Zwitserland, IJsland, Noorwegen of Liechtenstein, een woonadres in Nederland en bent tenminste 12 maanden onafgebroken belastingplichtig geweest in Nederland voorafgaand aan de hypotheekaanvraag. Afwijking hiervan kan wel voor mede leningnemers waarvan het inkomen niet benodigd is voor de hypotheekaanvraag
 • Je verdient (gezamenlijk) tenminste €25.000 per jaar
 • Je hebt geen actieve betaalachterstand bij BKR
  • Actieve herstelde achterstanden ouder dan een jaar voor de hypotheekaanvraag accepteren we wel.

Bovendien moet je de Kennis en Ervaringstoets met succes afronden om zelf een hypotheek af te sluiten. Dit betekent dat je maximaal twee van de twintig vragen fout mag hebben.

Bij Neo Hypotheken kun je ook zonder een onafhankelijk financieel adviseur een hypotheek aanvragen. In dit geval ben je verplicht om met succes de Kennis & Ervaringtoets te doen. Door het afleggen van de kennis- en ervaringstoets laat je zien dat je over voldoende kennis beschikt over hypotheken. Het is namelijk belangrijk dat je op de hoogte bent van de voorwaarden, risico's en consequenties van de beslissingen die je neemt. Dit geldt ook voor onvoorziene gebeurtenissen zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Op deze manier zorg je ervoor dat je zelf een hypotheek afsluit die zowel nu als in de toekomst betaalbaar is.

Ja, dat kan! Wij accepteren namelijk alle Europese nationaliteiten en die van Zwitserland, IJsland, Noorwegen of Liechtenstein. Wel dien je een woonadres in Nederland te hebben en kunnen aantonen dat je tenminste 12 maanden onafgebroken belastingplichtig bent geweest in Nederland voorafgaand aan de hypotheekaanvraag. Niet-Europese nationaliteiten worden alleen als mede-leningnemers geaccepteerd waarvan het inkomen niet benodigd is voor de hypotheekaanvraag. 

Bij Neo Hypotheken kunnen we je hypotheekaanvraag binnen enkele dagen verwerken, mits je alle benodigde gegevens hebt aangeleverd. Vooral execution only aanvragen kunnen we snel regelen. Binnen 24 uur bepalen wij of we je de gewenste hypotheek kunnen verstrekken, of je misschien een ander aanbod kunnen doen. Dit staat in de 'rentebrief'. Hierin staat ook of we nog aanvullende gegevens of documenten van je nodig hebben

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door:

mark-van-der-geer
 • Mark van der Geer
 • Hoofd Risk & Compliance