neo-hypotheek-aanvragen

Hypotheek aanvragen

Bij Neo Hypotheken bepaal je zelf hoe je je hypotheek aanvraagt: online of samen met een adviseur. We zijn flexibel, transparant en werken helemaal digitaal. Geen gedoe met allerhande papieren dus! Ontdek wat we voor je kunnen doen en bepaal zelf hoe jij jouw hypotheek aanvraagt voor jouw droomwoning.

Hypotheek aanvraag in twee smaken

Zelf online afsluiten (execution only)

 • Je vraagt gemakkelijk en snel zelf online een hypotheek aan en stelt deze zelf samen

 • Binnen enkele uren krijg je en rente aanbod

 • Wanneer je de aanvullende stukken na het rente aanbod hebt aangeleverd is er binnen 24 uur een definitief hypotheek aanbod

 • Je betaalt alleen voor een bindend hypotheekaanbod na ondertekening en wanneer je alsnog die hypotheek niet bij Neo Hypotheken afsluit

Afsluitkosten:

Afsluiten hypotheek: €500

Met hypotheekadviseur

 • Onafhankelijk advies: kies uit meer dan 1.600 aangesloten adviseurs
 • Vind een hypotheekadviseur bij jou in de buurt
 • Persoonlijke begeleiding

Afsluitkosten:

Hypotheekadvies: €1.500 - €3.000,-

Hypotheek afsluiten in 5 stappen

 

Ontdek hoe het afsluiten van een hypotheek werkt. Heb je tussendoor vragen? Geen probleem. Onze hypotheekcoaches staan altijd voor je klaar. 

 

 1. Bereken jouw maximale hypotheek

  Bereken je maximale hypotheek of oversluitvoordeel: online via onze website, of samen met een hypotheekadviseur. Is dit genoeg om jouw droomhuis aan te schaffen of je bestaande hypotheek over te sluiten?

 2. Start de hypotheekaanvraag

  Vraag meteen zelf je hypotheek aan via onze online tool, of doe dat samen met je hypotheekadviseur. Lever al je financiële documenten aan via onze online tool of je hypotheekadviseur. Om het je makkelijk te maken, kun je hierbij 'Data van de Bron' van Ockto gebruiken. 

  Vraag je je hypotheek zelf aan? Dan is de kennis- en ervaringstoets verplicht.

 3. Ontvang de rentebrief

  Binnen 4 uur na indienen van een hypotheek aanvraag met al jouw data van de bron gegevens ontvang je een ‘'rentebrief'. Hierin staat welk bedrag je gefinancierd kan krijgen en tegen welke rente, ook worden hier eventuele  aanvullende gegevens of documenten genoemd die we nog van je nodig hebben. Wanneer je alle benodigde documenten voor het definitieve hypotheekaanbod bij ons via de hypotheekadviseur hebt aangeleverd voor 10 uur ‘s ochtends, dan ontvang je dezelfde dag nog een bindend aanbod. Als je akkoord bent met deze offerte, hoef je deze alleen te ondertekenen en aan ons terug te sturen.

 4. Extra documentatie indienen

  Hebben we nog aanvullende documentatie nodig? Dan kun je alle benodigde documenten voor het definitieve hypotheekaanbod bij ons aan via de portal of je Hypotheekadviseur inleveren. 

 5. Bindend hypotheekaanbod

  Als we alle aanvullende gegevens hebben beoordeeld en goedgekeurd, brengen we een definitief, bindend Hypotheekaanbod uit. Ook dit vind je in onze portal. Natuurlijk sturen we je ook nu weer een mail, en belandt ons voorstel in je hypotheekadviespakket als je een adviseur hebt.

Deel veilig en snel je online gegevens met Ockto

Neo Hypotheken streeft naar een volledig digitaal hypotheekproces om overbodige documenten te vermijden en je snel zekerheid van financiering te kunnen geven. Met behulp van de Ockto-data van de Bron app kun je op een gemakkelijke én veilige manier jouw persoonlijke gegevens uit de verschillende overheidsbronnen met ons delen. Uiteraard vragen we alleen gegevens die noodzakelijk zijn voor de hypotheekaanvraag. Niets meer en niets minder.

Neo Hypotheek Ockto

Hypotheek afsluiten bij Neo Hypotheken?

Vergoedingsvrij extra aflossen

Bij Neo Hypotheken kun je onbeperkt vervroegd aflossen, zonder dat je hiervoor een vergoeding hoeft te betalen. Je moet wel aantonen dat je met eigen middelen aflost.

Consumptief leningdeel

Onder bepaalde voorwaarden kun je een consumptief deel in je lening opnemen. Bijvoorbeeld om gordijnen, een bank of tapijt te financieren

Flexibel met rente

Door af te lossen, wordt het bedrag dat je ons verschuldigd bent steeds kleiner. Wij laten jouw risicoklasse meedalen met je resterende schuld, zodat je minder rente betaalt.

Veelgestelde vragen over hypotheek aanvragen

Bij Neo Hypotheken kun je ook zonder een onafhankelijk financieel adviseur een hypotheek aanvragen. In dit geval ben je verplicht om met succes de Kennis & Ervaringtoest te doen. Door het afleggen van de kennis- en ervaringstoets laat je zien dat je over voldoende kennis beschikt over hypotheken. Het is namelijk belangrijk dat je op de hoogte bent van de voorwaarden, risico's en consequenties van de beslissingen die je neemt. Dit geldt ook voor onvoorziene gebeurtenissen zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Op deze manier zorg je ervoor dat je zelf een hypotheek afsluit die zowel nu als in de toekomst betaalbaar is.

Met sommige uitkeringen is het mogelijk een hypotheek af te sluiten bij Neo Hypotheken, zoals de AOW. Maar de meeste uitkeringsvormen nemen we niet mee als inkomen bij de berekening van de maximale hypotheek.

Ja dat kan! Wij accepteren namelijk alle Europese nationaliteiten als leningnemer en die van Zwitserland, IJsland, Noorwegen of Liechtenstein. Wel dien je een woonadres in Nederland te hebben en kunnen aantonen dat je tenminste 12 maanden onafgebroken belastingplichtig bent geweest in Nederland voorafgaand aan de hypotheekaanvraag. Niet-Europese nationaliteiten worden alleen als mede-leningnemers geaccepteerd waarvan het inkomen niet benodigd is voor de hypotheekaanvraag. Let op! Aanvragers met een niet-Nederlandse nationaliteit moeten wel via een hypotheekadviseur de aanvraag indienen en kunnen helaas nog geen gebruik maken van onze online hypotheek aanvraagportal.

Bij Neo Hypotheken kunnen we je hypotheekaanvraag binnen enkele dagen verwerken, op voorwaarde dat alle benodigde gegevens compleet zijn. Zeker online aanvragen kunnen we snel regelen. Mocht je een hypotheekadviseur hebben ingeschakeld, dan komt de tijd van een adviesgesprek er natuurlijk nog bij. Sommige hypotheekaanvragen verlopen sneller of langzamer. Je hypotheekaanvraag verloopt volgens een aantal fasen, waarbij je soms zelf invloed hebt op de snelheid van het verloop. Soms ben je ook afhankelijk van andere partijen.

Het renteaanbod is onderdeel van het bindend hypotheekaanbod. Daarom is het bindend hypotheekaanbod voor een periode van 6 maanden geldig vanaf de datum van het uitbrengen van het renteaanbod. Voorbeeld: het renteaanbod is gedateerd op 1 januari 2022. Dan is de laatste dag waarop u het bindend hypotheekaanbod kunt accepteren: 30 juni 2022. Vanaf 1 juli 2022 is het bindend hypotheekaanbod vervallen.

Dat je hypotheekaanvraag door ons is afgewezen, wil niet zeggen dat het onmogelijk is om nog een hypotheek te krijgen. Belangrijk is dat je weet waaróm je hypotheek aanvraag is afgewezen: misschien kun je hier nu of in de toekomst iets aan doen. Veelvoorkomende redenen voor een afwijzing zijn een te laag inkomen, of te veel schulden. Bespreek eventueel met je hypotheekadviseur wat eventueel andere mogelijkheden zijn.