Neohypotheken Actuele Hypotheekrente

Actuele hypotheekrente

De actuele hypotheekrentes veranderen regelmatig, ook bij Neo Hypotheken. In onze rentetabel vind je onze huidige hypotheekrente, afhankelijk van de rentevastperiode die je kiest, en je risicoklasse. Dat is de verhouding tussen je lening en het onderpand.

Onze actuele rentetabel

Een klein verschil in de hypotheekrente kan veel schelen in je portemonnee. En als je een hypotheek afsluit of oversluit wil je natuurlijk niet te veel betalen. Op deze pagina vind je onze actuele hypotheekrentes. Vergelijk zelf de actuele hypotheekrentes van onze lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en annuïteitenhypotheek per rentevaste periode en risicoklasse. 

 

Rentevaste periode

NHG

t/m 60%

t/m 70%

t/m 80%

t/m 90%

t/m 100%

1 jaar

4,50% 4,52% 4,55% 4,58% 4,70% 4,89%

5 jaar

3,68% 3,75% 3,80% 3,85% 3,92% 4,09%

10 jaar

3,83% 3,89% 3,94% 3,98% 4,07% 4,25%

15 jaar

4,05% 4,09% 4,13% 4,16% 4,25% 4,48%

20 jaar

4,12% 4,16% 4,21% 4,25% 4,36% 4,58%

30 jaar

4,24% 4,30% 4,36% 4,41% 4,57% 4,79%

Overbruggingstarief: 4,63%

Misschien ook interessant voor jou?

Neo Hypotheken Nationale Hyptoheek Garantie

Nationale Hypotheek Garantie

Ben je geïnteresseerd in een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie?  Omdat je voor ons als geldverstrekker de risico’s hiermee beperkt, betaal je voor een hypotheek met NHG vaak een lagere hypotheekrente. Ontdek of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Hypotheek met NHG
Neo Hypotheek Oversluiten

Hypotheek oversluiten

Is onze actuele hypotheekrente lager dan jouw huidige hypotheekrente? Dan is je hypotheek oversluiten misschien interessant. Je vervangt dan je bestaande hypotheek door een nieuwe hypotheek met lagere rente. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten bij het oversluiten komen kijken. Ontdek of oversluiten voor jou interessant is. 

Hypotheek oversluiten
Neo Hypotheken Hypotheekrente Aftrek 1

Hypotheekrenteaftrek

Heb je een lineaire of annuïtaire hypotheekvorm? Dan  kan het zijn dat je recht hebt op hypotheekrenteaftrek. Dit betekent dat je een deel van de hypotheekrente die je betaalt, terug kunt krijgen van de Belastingdienst. Hoeveel je precies terug krijgt, hangt onder meer af van jouw inkomen.

Hypotheekrenteaftrek

Vraag een hypotheek aan

Bij Neo Hypotheken bepaal je zelf hoe je je hypotheek afsluit: online of met een adviseur erbij. Wij maken het je makkelijk met een online aanvraagproces. Dat scheelt kosten, maar betekent wel dat je zonder financieel advies een hypotheek aanvraagt. Net zoals advies van een financieel adviseur geld kost, rekenen ook wij een bedrag voor een online hypotheek aanvraag. Dit betreft €500 aan afsluitkosten. Zie voor meer informatie ook onze Vergelijkingskaart

neo-hypotheek-aanvragen

FAQ actuele hypotheekrente

Hypotheekrente is een maandelijkse vergoeding die je aan de geldverstrekker betaalt voor jouw hypotheek. De hoogte van de hypotheekrente bepaalt samen met de hoogte van je hypotheek hoeveel jij per maand aan maandlasten moet betalen. Een lagere hypotheekrente leidt dus tot lagere maandlasten.

De hoogte van je hypotheekrente hangt af van verschillende onderdelen. Denk hierbij aan:

  • Rentevastperiode: Met een rentevastperiode zet je jouw tarief voor een aantal jaar vast. Hoe langer de periode, hoe hoger het tarief maar ook hoe meer zekerheid omtrent de maandelijkse rentelasten. Drie maanden voor het einde krijg je van ons een renteherzieningsaanbod. Je kiest dan opnieuw een periode. Tussentijds aanpassen kan ook, soms betaal je daarvoor een vergoeding.
  • Risicoklasse: In het geval van een  Niet-NHG lening hangt naast de rentevastperiode het tarief ook af van de verhouding tussen de resterende lening en de waarde van je huis: het onderpand. Hoe hoger de lening vergeleken met het onderpand, hoe hoger de risicoklasse en hoe hoger je rentetarief. Verandert de verhouding tussentijds, dan passen we je risicoklasse aan.
  • Peildatum: Hypotheek aangevraagd? Ons persoonlijk renteaanbod baseren we op de actuele rentetabel van die dag, de peildatum. Als de notaris je hypotheek passeert, checken we opnieuw de actuele rente (een nieuwe rentepeildatum). Is die lager dan het rentetarief uit je renteaanbod, dan passen we je tarief naar beneden aan. Anders blijft 't gelijk.

De rentevaste periode is de afgesproken periode dat de rente gelijk blijft. Je zet dan de actuele hypotheekrente vast. Het rentepercentage voor jouw hypotheek kun je voor verschillende rentevaste perioden vastzetten. Bij Neo Hypotheken kan dit variëren van 1 jaar tot 30 jaar.

De hypotheekrente kan langere tijd hetzelfde zijn, maar ook meerdere keren per week veranderen. Daarom passen wij iedere week de actuele hypotheekrente in ons rentetabel aan.

Nee, de laagste hypotheekrente is niet per definitie de beste rente in jouw situatie. Je moet rekening houden met verschillende zaken zoals: 

  • De voorwaarden die bij de hypotheek horen
  • De lengte van je rentevaste periode (1 - 5 - 10 – 15 - 20 – 30 jaar vast)
  • Kun je wel of geen gebruik kan maken van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie)? 

Ondanks dat langere rentevaste periodes vaak een hoger rentetarief kennen, wat meer maandelijkse lasten betekent, geeft het in onzekere economische tijden ook een deel zekerheid omtrent de te verwachten uitgaven. Immers je weet bij een langere rentevaste periode dat de rentelasten niet veranderen in dat specifieke tijdsinterval. Belangrijk dus om bij de keuze voor de rentevaste periode de afweging tussen kosten en zekerheid goed te maken. Uiteraard kan één van de aan Neo Hypotheken verbonden onafhankelijke hypotheekadviseurs je hierover beter informeren. Kijk via onze adviseurzoeker naar welke hypotheekadviseur bij jou in de buurt zit.

Daarom een Neo Hyptheek

Vergoedingsvrij extra aflossen

Bij Neo Hypotheken kun je onbeperkt vervroegd aflossen, zonder dat je hiervoor een vergoeding hoeft te betalen. Je moet wel aantonen dat je met eigen middelen aflost.

Consumptief leningdeel

Onder bepaalde voorwaarden kun je een consumptief deel in je lening opnemen. Bijvoorbeeld om gordijnen, een bank of tapijt te financieren.

Flexibel met rente

Door af te lossen, wordt het bedrag dat je ons verschuldigd bent ten opzichte van de woningwaarde steeds kleiner. In het geval van een Niet-NHG lening laten we daarom de hypotheekrisikoklasse meedalen met je resterende schuld, zodat je minder hypotheekrente betaalt.

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door:

mark-van-der-geer
  • Mark van der Geer
  • Hoofd Risk & Compliance