Neo Hypotheken Hypotheekadviseur1

Vind een hypotheek adviseur in de buurt

Wil jij een hypotheekadviseur inschakelen? Bij Neo Hypotheken kun je je hypotheek zelf afsluiten, maar we begrijpen het ook als je liever een deskundige laat meekijken. Daarom kun je op elk moment in je aanvraag contact opnemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Alle gegevens voor je aanvraag die we al binnen hebben, stuur je moeiteloos door.

Resultaat

Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.
Geen resultaten gevonden

Hypotheekadviseur voor iedere situatie

Neo Hypotheken Starters Eerste Huis Kopen

1.Eerste huis kopen

Of je nu een prachtige woning hebt gevonden of op het punt staat om op huizenjacht te gaan, het is slim om te weten hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag met deze berekening, zodat je precies weet in welke prijsklasse je op zoek kunt gaan naar jouw droomhuis. Als je eenmaal je droomwoning hebt gevonden en een succesvol bod hebt uitgebracht, begeleiden zij je in het volledige proces van de hypotheekaanvraag.

Eerste huis kopen
Neo Hypotheken Ander Huis Kopen

2. Verhuizen

Ook als je verhuisplannen hebt en wilt weten wat je hypotheekmogelijkheden zijn voor een volgende woning kun je ervoor kiezen om een onafhankelijke hypotheekadviseur in de arm te nemen. Al jouw vragen rondom je bestaande hypotheek kun je met een hiervoor gecertificeerde hypotheekadviseur bespreken, alsmede de mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek en zaken zoals dubbele woonlasten bij koop van een nieuwe woning voordat de bestaande woning is verkocht.

Doorstromen volgend huis
Neo Hypotheek Oversluiten

3. Het oversluiten van je hypotheek

Onafhankelijk hypotheekadvies kan ook van pas komen als je wilt besparen op je maandelijkse lasten. Vooral als je al enkele jaren een hypotheek hebt, is de kans groot dat je maandelijkse kosten omlaag kunnen. Oversluiten kan dan voordelig uitpakken. Wil je weten hoe je kunt besparen op je maandelijkse lasten? De bij ons aangesloten hypotheekadviseurs helpen je graag bij het uitzoeken van de mogelijkheden.

Hypotheek oversluiten
Neo Hypotheken Met Pensioen

4. Hypotheek en je pensioen

Het is belangrijk om in relatie tot pensionering op tijd jouw financiële zaken te regelen, zeker wanneer je van plan bent om eerder met pensioen te gaan. Hypotheekadvies is hierbij zeer waardevol, vooral zo vanaf midden je vijftig, omdat je pensioeninkomen dan vaak al tien jaar voor je AOW-leeftijd moet worden meegenomen in de maximale hypotheekberekening. Door al vroeg kritisch naar je hypotheek te kijken, kun je mogelijk je hypotheek oversluiten, je overwaarde benutten of een nieuwe hypotheek afsluiten.

Ik ga met pensioen
Neo Hypotheken Uit Elkaar Gaan Scheiden

5. Je hypotheek na een scheiding

Een scheiding heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar heeft ook financiële impact. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met jullie gezamenlijke woning en de hypotheek? Het is verstandig om alle zaken rondom je hypotheek goed te regelen, en daarbij kun je vertrouwen op de expertise van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zij helpen je bij het maken van weloverwogen keuzes en begeleiden je bij het afhandelen van deze kwesties.

Ik ga scheiden
Neo Hypotheek Overwaarde Opnemen 1

6. Het benutten van je overwaarde

Als er overwaarde op je woning rust, biedt dit vaak kansen om bepaalde plannen te verwezenlijken, zelfs als je niet van plan bent te verhuizen. Denk aan verbouwingen, schenkingen aan (klein)kinderen, of het verduurzamen van je woning. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je helpen om deze overwaarde op te nemen en te gebruiken. Het verhogen van je hypotheek is bijvoorbeeld een goede optie, en mogelijk kom je in aanmerking voor een tweede hypotheek.

Overwaarde opnemen

Stappenplan onafhankelijk hypotheekadvies

 

 1. Oriënterend gesprek

  Hulp nodig bij het afsluiten, oversluiten of verhogen van je hypotheek? Neem telefonisch contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Het eerste oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek vertel jij één van de onafhankelijke adviseurs over jouw persoonlijke en financiële situatie, wat jij belangrijk vindt en wat jouw (woon-)plannen voor de toekomst zijn. Vaak geeft de hypotheekadviseur al een inschatting van jouw maximale leenbedrag en maandlasten op basis van de actuele hypotheekrente.

 2. In gesprek met de hypotheekadviseur

  Bod op een huis gedaan of wil je je hypotheek aanpassen? Maak dan een vervolgafspraak met een adviseur voor een volledig hypotheekadvies. Tijdens het gesprek maakt de hypotheekadviseur een inventarisatie van jouw gehele persoonlijke en financiële situatie. Samen bespreken jullie bijvoorbeeld hoeveel spaargeld je hebt, of je nog andere bezittingen hebt, wat jouw risicobereidheid is en wat jouw (duurzame) toekomstplannen zijn.

 3. Hypotheekadvies

  Op basis van jouw situatie en wensen stelt de hypotheekadviseur een onafhankelijk en persoonlijk hypotheekadvies op. Je krijgt een uitgebreid adviesrapport over de samenstelling van je hypotheek. Denk aan een passende rentevaste periode, de juiste hypotheekvorm, wel of geen NHG, een eventueel overbruggingskrediet en mogelijke verzekeringen bij je hypotheek. Ook kan de hypotheekadviseur de financiële gevolgen van eventuele levensveranderingen berekenen, zoals werkloosheid, gezinsuitbreiding of met pensioen gaan. Op die manier kun jij voor de juiste hypotheekvorm met verantwoorde maandlasten kiezen.

 4. De hypotheekaanvraag

  Ben je het eens met het hypotheekadvies? Dan kan de hypotheekadviseur namens jou een offerteaanvraag bij ons indienen. De hypotheekaanvraag kan al gestart worden voordat je je handtekening onder het voorlopige koopcontract hebt gezet.  Voor de offerte aanvraag dien je al je financiële gegevens bij de hypotheekadviseur aan te leveren. Om het je makkelijk te maken, kun je hierbij 'Data van de Bron' van Ockto gebruiken. De hypotheekadviseur regelt en bewaakt de voortgang van de hypotheekaanvraag.

 5. De rentebrief

  Binnen 4 uur na indienen van een hypotheekaanvraag met al jouw data van de bron gegevens ontvang je een ‘'rentebrief'. Hierin staat welk bedrag je gefinancierd kan krijgen en tegen welke rente, ook worden hier eventuele  aanvullende gegevens of documenten genoemd die we nog van je nodig hebben. Wanneer je alle benodigde documenten voor het definitieve hypotheekaanbod bij ons via de hypotheekadviseur hebt aangeleverd voor 10 uur ‘s ochtends, dan ontvang je dezelfde dag nog een bindend aanbod. Jouw hypotheekadviseur bewaart alle informatie in zijn hypotheekadviespakket.

 6. Bindend hypotheekaanbod

  Als we alle aanvullende gegevens hebben beoordeeld en goedgekeurd, brengen we een definitief, bindend Hypotheekaanbod uit. Het voorstel belandt eveneens in het hypotheekadviespakket van de hypotheekadviseur. 

Zelf alvast aan de slag?

Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek berekenen

Bereken alvast hoeveel je maximaal kunt lenen voordat je de huizenmarkt (opnieuw) instapt. Zo bepaal je jouw totale budget en heb je al een indicatie op welke woningen je kunt bieden.

Maximale hypotheek
Neohypotheken Actuele Hypotheekrente

Actuele hypotheekrente bekijken

Benieuwd naar onze actuele hypotheekrente? Een klein verschil in de hypotheekrente kan al veel schelen in je portemonnee! Vergelijk zelf de actuele hypotheekrentes per rentevaste periode en risicoklasse. 

Actuele hypotheekrente
Neo Hypotheken Oversluitvoordeel Berekenen

Oversluitvoordeel berekenen

Wil je je huidige hypotheek omzetten naar een Neo hypotheek met gunstigere voorwaarden? Bereken alvast of het voordelig is om je huidige hypotheek bij ons over te sluiten.

Doe de oversluitcheck

Veelgestelde vragen over hypotheekadvies

Een onafhankelijke hypotheekadviseur is een financieel adviseur die jou begeleidt bij het aanvragen of aanpassen van je hypotheek. Onafhankelijk hypotheekadviseurs zijn niet gebonden aan één specifieke hypotheekaanbieder. Hij of zij brengt zowel jouw persoonlijke als financiële situatie in kaart, neemt de verschillende mogelijkheden met je door en begeleidt de aanvraag. Wanneer je bezig bent met het afsluiten, oversluiten, of verhogen van een hypotheek, zul je verschillende keuzes moeten maken. Wil je bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten met of zonder de Nationale Hypotheek Garantie? Hoe lang wil je de rente vastzetten, voor 1, 5, 10, 15, 20, of zelfs 30 jaar? Overweeg je annuïtair of lineair aflossen op je hypotheek? En wat moet je doen met je huidige hypotheek? De adviseur zal alle mogelijke opties met je bespreken en je voorzien van weloverwogen hypotheekadvies, zodat jij verantwoorde beslissingen kunt nemen. 

Neo Hypotheken wilt graag een zo digitaal mogelijk hypotheekproces waarbij de aanlevering van eventuele overbodige documenten wordt vermeden. Daarom nemen wij als vertrekpunt dat Data bij de Bron leidend is bij een Neo Hypotheekaanvraag. 'Data bij de bron' houdt in dat gegevens van burgers en bedrijven alleen in bronsystemen zoals de basisregistraties worden geregistreerd, en niet gekopieerd of verstuurd. Zo zorgen we ervoor dat de overheid altijd transparante en actuele gegevens gebruikt. Via de Ockto data van de Bron app kun je met behulp van jouw DigiD op een eenvoudige wijze de door ons benodigde bron data verzamelen en na controle aan ons toesturen. 

Bij Neo Hypotheken kunnen we je hypotheekaanvraag binnen enkele dagen verwerken, op voorwaarde dat alle benodigde gegevens compleet zijn. Zeker online aanvragen kunnen we snel regelen. Mocht je een hypotheekadviseur hebben ingeschakeld, dan komt de tijd van een adviesgesprek er natuurlijk nog bij. Sommige hypotheekaanvragen verlopen sneller of langzamer. Je hypotheekaanvraag verloopt volgens een aantal fasen, waarbij je soms zelf invloed hebt op de snelheid van het verloop. Soms ben je ook afhankelijk van andere partijen.

Het renteaanbod is onderdeel van het bindend hypotheekaanbod. Daarom is het bindend hypotheekaanbod voor een periode van 6 maanden geldig vanaf de datum van het uitbrengen van het renteaanbod. Voorbeeld: het renteaanbod is gedateerd op 1 januari 2023. Dan is de laatste dag waarop je het bindend hypotheekaanbod kunt accepteren: 30 juni 2023. Vanaf 1 juli 2023 is het bindend hypotheekaanbod vervallen.

De kosten voor een onafhankelijke hypotheekadviseur variëren op basis van jouw persoonlijke situatie en de tijd die nodig is voor advies en onderzoek. Het proces van het aanvragen van een hypotheek voor een tweede woning kan bijvoorbeeld meer tijd in beslag nemen dan voor een eerste woning.  In het eerste gesprek met je hypotheekadviseur kan hij of zij je precies vertellen wat in jouw geval de kosten zijn voor een adviestraject. Rekent de hypotheekadviseur een vast bedrag, dan is dit meestal tussen de € 1.500 en € 3.000. Werkt de adviseur met een uurtarief? Het uurtarief van een hypotheekadviseur varieert tussen de € 80 en € 175.

Tip: De adviseur is verplicht je te vertellen wat hij voor je gaat doen en wat dat gaat kosten. Hij of zij moet dit doen vóór het hypotheekadviesgesprek plaatsvindt. Vraag altijd naar de vergelijkingskaart. Iedere adviseur moet dit document verplicht op zijn website zetten.

Ja, de kosten voor een onafhankelijk hypotheekadvies zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting (voor zover ze te maken hebben met de hypotheek zelf). Advieskosten voor verzekeringen bij de hypotheek zijn bijvoorbeeld niet aftrekbaar. 

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door:

mark-van-der-geer
 • Mark van der Geer
 • Hoofd Risk & Compliance