arbeidsmarktscan-neohypotheken

Arbeidsmarktscan

Bij Neo Hypotheken kun je een hypotheek aanvragen met de arbeidsmarktscan. Sta jij aan het begin van je carrière, ben jij oproepkracht of heb jij een flexcontract? De arbeidsmarktscan kan dan jouw kans op een hypotheek vergroten.

Wat is een arbeidsmarktscan?

 

De Arbeidsmarktscan is een tool waarmee je de huidige arbeidsmarktkansen voor de komende vijf jaar berekent. Jouw kansen op de arbeidsmarkt worden uitgedrukt in een score tussen 0 en 99. Deze score biedt inzicht in hoe groot de kans is dat je snel een nieuwe baan in jouw vakgebied zal vinden. De arbeidsmarktscan is vooral handig als je de afgelopen jaren niet continu hebt gewerkt of als je net bent begonnen met werken na je studie. Hierdoor is het mogelijk om zelfs met een tijdelijk contract in aanmerking te komen voor een hypotheek.

De scan evalueert de:

  • Arbeidsmarktscore: Dit is de kans dat iemand met een vergelijkbaar profiel snel een nieuwe baan zal vinden.
  • Verdiencapaciteit: Dit is een berekening van het gemiddelde inkomen van individuen met een soortgelijk profiel.

 

Hoe werkt de arbeidsmarktscan? 

Aan de hand van twaalf vragen beoordeelt de Arbeidsmarktscan zowel jouw arbeidsmarkt score als verdiencapaciteit binnen jouw vakgebied. Deze online test combineert verschillende gegevens, zoals je opleiding, werkervaring, ontwikkelingen binnen de branche waar je werkzaam / voor opegeleid bent en de algemene en branchespecifieke werkgelegenheids. Ook wordt de regio waar je woont en werkzaam bent meegenomen in de analyse. Met behulp van deze gegevens kan een inschatting worden gemaakt van je arbeidsmarktkansen voor de komende vijf jaar. Bovendien ontvang je aanbevelingen om je kansen te vergroten, bijvoorbeeld door meer flexibiliteit te tonen wat betreft reisafstand of het aantal uren en dagen per week dat je beschikbaar bent. 

 

Voor wie is de arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is bedoeld voor starters in de woningmarkt, die aan het begin van hun werkcarrière zitten met nog weinig arbeidshistorie, alsmede flexwerkers in loondienst, zoals oproepkrachten, en werknemers met een tijdelijk contract, die geen werkgeversverklaring met intentieverklaring kunnen verkrijgen.  Voor het gebruik van de Arbeidsmarktscan moet je wel minimaal de laatste 12 maanden voor de hypotheekaanvraag hebben gewerkt. Ook moet de eventuele proeftijd zijn verstreken en mag er geen sprake zijn van uitzendwerk.

 

 

Hoe vraag je de arbeidsmarktscan aan? 

Je kunt de arbeidsmarktscan zelf aanvragen via arbeidsmarktkansen.nl of dit via/samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur doen. De aanvraag werkt als volgt:

  • Log in met je DigiD
  • Vul een vragenlijst in 
  • Upload je diploma. Vanaf 2005 staan al je diploma’s geregistreerd bij DUO 
  • Geef je hoogst genoten opleiding aan 

Vervolgens krijg je direct gratis te zien of de score voldoende is (70 of hoger). Is het voldoende en wil je het gebruiken voor je hypotheekaanvraag? Dan kun je vervolgens een gewaarmerkt rapport downloaden. Je betaalt hiervoor €125.00. Je krijgt het rapport van de arbeidsmarktscan meteen per mail toegestuurd en kunt deze als PDF downloaden. De kosten voor het rapport zijn aftrekbaar van de belasting.

Arbeidsmarktscan bij Neo Hypotheken

Is de uitslag van de arbeidsmarktscan zeventig punten of hoger? Dan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek (met of zonder NHG) en kun je de scan gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek bij Neo Hypotheken. De voorwaarde is wel dat je in de laatste 12 maanden voor de hypotheekaanvraag hebt gewerkt.

 

Let op: Of je daadwerkelijk een hypotheek kunt afsluiten, is ook nog afhankelijk van andere factoren zoals de marktwaarde van je woning. 

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door:

mark-van-der-geer
  • Mark van der Geer
  • Hoofd Risk & Compliance